زندگینامه دکتر ماکان آریا پارسا مؤسس مجموعه بین الملل پارس پندار نهاد
دکتر ماکان آریا پارسا متولد ۲۹ فروردین ماه سال ۱۳۶۵ می باشد. اصفهان شهر محل تولد و سکونت اوست. مادر او دبیر و پدرش نظامی ارتشی هستند. او تک پسر خانواده بوده و دو خواهر دارد. در حوزه تحصیلات آکادمیک و تحصیلات تکمیلی دکتر ماکان آریا پارسا می توان به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مدیریت MBA از دانشگاه امیرکبیر و اشتنبایس آلمان و دریافت مدرک دکترای کارآفرینی از دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد. دکتر ماکان آریا پارسا بنیانگذار گروه بینالملل پارس پندار نهاد و هم اکنون مدیرعامل مجموعه می باشد.
قطع به یقین یکی از افراد موفق در جامعه که می تواند به عنوان الگو برای جوانان مطرح شود، دکتر ماکان آریا پارسا خواهد بود. کتب تألیفی و ترجمه ای که از دکتر آریا پارسا منتشر شده است، راهنما و راهگشای مسیر رشد و پیشرفت افراد در حوزه های مختلف مدیریتی و بازاریابی و توسعه فردی بوده است. مشاوره های تخصصی ایشان در زمینه های ارتباطات، منابع انسانی، مدیریت و بازاریابی و فروش نتایج پرباری داشته و دکتر ماکان آریا پارسا برای طیف وسیعی از فعالین در این حوزه ها، نامی آشنا هستند.
به سبب فعالیت های کارآفرینانه و پژوهشی، از جانب ارگان های مختلف نظیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و اتحادیههای مختلف در کشور لوح ها و جوایز بسیاری به ایشان اعطا گردید.
از دیگر افتخارات ثبت شده در کارنامه شغلی ایشان، می توان به همکاری با بخش های مهم کشور نظیر معاونت محترم رئیس جمهور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شرکت ملی پست جهت اجرایی نمودن آموزش بیش از ده هزار دفتر ICT روستایی اشاره کرد.
حمایت از کارآفرینان تأثیرگذار همچون دکتر ماکان آریا پارسا سبب میشود از یک سو جوانان در یافتن مسیر صحیح برای انتخاب شغل و پیشرفت خود نتیجه بهتری کسب کنند و از سوی دیگر، افراد موفق و رهبران کارآمد در جامعه ظهور و بروز پیدا کنند و برای مردم و جامعه مثمر ثمر باشند.
ماکان آریا پارسا را بیشتر بشناسیم دکتر ماکان در بیست و نهمین روز از فروردین ۱۳۶۵ و در اصفهان به دنیا آمد. او به همراه دو خواهرش کوچکترش در خانواده ای که رشد کردند که پدر و مادر هر دو کارمند بودند.
دکتر ماکان آریا پارسا از دوران کودکی تا کارآفرینی اش می گوید
من برخلاف آنچه اکثر افراد تصور میکنند، در خانواده ای مفرح و معروف متولد و بزرگ نشدم. در دوران کودکی ما زندگی متوسط و معمولی را گذراندیم. پدرم نظامی و مادرم فرهنگی بودند و زندگی با درآمد کارمندی سپری میشد. هدف من از دوران کودکی عملی کردن ایده های بزرگ و داشتن زندگی متفاوت بود. از کودکی تمایل داشتم وقتی بزرگ شدم انسان تأثیرگذاری باشم. به دلیل شرایط شغلی پدرم و ارتشی بودن ایشان، در برهه ای از دوران کودکی از اصفهان به بوشهر نقل مکان کردیم. از آن جایی که آن سال ها مصادف بود با جنگ تحمیلی، جراحت های پدرم در جنگ، موجب بازنشستگی زودتر از موعد ایشان و بازگشت ما به اصفهان شد.
تصمیم گرفتم به زندگی ام تغییر و تحول بدهم.
در بحبوحه کودکی به نوجوانی در سر یک دوراهی قرار گرفتم: اینکه آیا همچون دیگر افراد عادی درگیر روزمرگی شوم و یک زندگی معمولی را بگذرانم یا اینکه سمت و سوی متفاوتی را در پیش بگیرم و به فردی تأثیرگذار بر دنیای پیرامونم تبدیل شوم. به بیان واضح تر همیشه معتقد بودم که «من یا عالی خواهم بود یا هیچ».
۲۵ سؤال مهم و کاربردی از دکتر ماکان آریا پارسا، الگوی موفق در مشاوره کسب و کار
۱. اولین بار در چه زمانی و چگونه درآمد کسب کردید؟
برای اکثر آقایان اولین تجربه کسب درآمد، به دوران نوجوانی و شاگردی کردن برای یادگیری مهارت مربوط می شود. برای من هم به همین صورت بود. اما به این امر بسنده نکردم. در دوران دانشجویی از آن جایی که جزو دانشجویان برتر محسوب می شدم، در کنار تحصیل، به دیگر دانشجویان و حتی دانش آموزان، دانسته های خود را در قالب تدریس خصوصی، آموزش می دادم و درآمد کسب میکردم.
۲. چه زمانی اولین جرقه ها و ایده های آغاز کار در ذهنتان بروز کرد؟
در اواخر نوجوانی و اوایل ورود به دوره جوانی تمایل به کسب درآمد و استقلال مالی پیدا کردم. در شرایط و موقعیت های مختلفی که در اطراف ظاهر میشد، در ذهنم ایده پردازی میکردم. در دوران دانشجویی یک روز در راهروی دانشکده نظرم به سمت اطلاعیه تبلیغاتی یک موسسه آموزشی جلب شد. فعالیت اصلی آن موسسه، برگزاری دوره های آموزشی آزاد بود. آن روز بعد از اتمام کلاس های دانشگاه، به آدرس آن موسسه مراجعه کردم. در آنجا با مدیر مجموعه صحبت کردم و به منظور فعالیت و همکاری با آنها در حوزه بازاریابی دوره ها، پیشنهاد دادم. مدیر موسسه که علاقه و اشتیاق و استعداد من را دید درخواست به همکاری داد. سپس بعد از چند سال خودم اقدام به تأسیس یکی از بزرگترین آموزشگاه ها در شهر کردم.
۳. اولین کسب و کاری که به صورت حرفه ای آن را در پیش گرفتید، چه بود؟
در دوران دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد طی بررسی ها و پژوهش هایی که انجام دادم متوجه وجود یک خلأ مهم در حوزه آموزشی کشور شدم. این خلأ مربوط به آموزش مجازی میشد. هدف اصلی من این بود که تمامی علاقه مندان به کسب دانش و مهارت، در اقصی نقاط کشور بتوانند به محتواهای آموزشی تخصصی دسترسی داشته باشند. اینگونه بود که به حوزه آموزش مجازی ورود کردم. به این ترتیب در سال ۱۳۸۸، اقدام به تأسیس سیستم آموزش مجازی کردم. در آن زمان تعداد رشته های مورد پوشش موسسه ما، پنج رشته بود. اکنون این تعداد به ۲۵۰۰ رشته رسیده است. این در واقع اولین کسب و کار حرفه ای من بود.
۴. با چه چالش ها و موانعی در مسیر موفقیت خود مواجه شدید؟
کسی که در ایران به عرصه کارآفرینی وارد می شود، چندین برابر بیش از دیگر کشورها با موانع رو به رو می شود. برخی افراد طی مواجهه با موانع موجود در مسیر، ناامید شده و پا پس می کشند. اما من انگیزه و امید خود را هیچوقت از دست ندادم. سعی کردم از موانع و مشکلات پل و فرصتی برای دستیابی به موفقیت بسازم. عدم وجود قوانین برای راهاندازی کسب و کار جدید، عدم حمایت و پشتیبانی از کارآفرینان، کارشکنیها، تمسخرها و توهین ها و … از مسائلی بودند که با آنها مواجه شدم و توانستم بر آنها غلبه کنم.
۵. خانواده تان چه نقشی در موفقیت شما ایفا کردند؟ آیا با شما موافق بودند یا مخالف؟
اعضای خانواده ام همواره پشتیبان من بودند. خصوصاً مادرم به واسطه فعالیت دبیری و فرهنگی بودن، بسیار مشوق من برای ورود به دنیای آموزش بودند. خواهرانم همچنین جزو مشوقان اصلی من در تحصیل و کسب و کار حرفه این بودند.
۶. مؤثرترین شخص در موفقیت شما کیست؟
موفقیت هایم را به دو عامل تلاش و پشتکار در کار و عدم ناامیدی در برابر چالش های مسیر مدیون هستم. من توانستم با کمک این دو عامل، اصلی ترین نقش را در کسب موفقیت داشته باشم. بر این باور هستم که راز اصلی موفقیت کارآفرینان، تلاش مستمر و انضباط در کار است.
۷. آیا ترس و واهمه ای از شکست خوردن در مسیر پیش رویتان داشتید؟
در آغاز کار بله ترس و نگرانی وجود داشت. اما هرچه زمان گذشت و کار پیش رفت، از نتایج و تجربه ها آموختم که مشکلات و موانع برای رشد و بزرگ شدن ما به وجود می آیند. مواجهه سریع تر با آنها موجب تسریع در کسب موفقیت و تحقق اهداف می شود. با غلبه بر آنها متوجه شدم لازمه کارآفرین شدن، داشتن شجاعت است.
۸. بازه ای از زندگی خود که شرایط سختی را گذراندید را تعریف کنید؟ چگونه از آن سختی ها عبور کردید؟
در سال های اول شروع کسب و کار، به ناگاه و به دلایل مختلف موسسه ای که آن را اجاره کرده بودم و در آن چندین استاد و صدها دانشجو رفت و آمد و فعالیت داشتند، پلمپ شد. در واقع این اتفاق اولین شکست من در حوزه کسب و کار حرفهای بود. اما از این چالش نترسیدم و ناامید نشدم. بلافاصله با یک مجموعه آموزشی دیگر مذاکره کردم و پیشنهاد همکاری مشترک دادم. پیشنهاد من پذیرفته شد و مسیر جدیدی برای دستیابی به موفقیت های بیشتر پیش روی من قرار گرفت.
۹. در چه همایش ها یا کنفرانس های ملی یا بین المللی شرکت کرده اید؟
افتخار شرکت در کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت و مهندسی صنعتی همایش بین المللی که در کشور استرالیا و در سال ۱۳۹۷ برگزار شد.
۱۰. چه کتب تألیفی یا ترجمه شده از شما منتشر شده است؟
کتاب های تألیف شده توسط دکتر ماکان آریا پارسا:
- بازاریابی نوگرا
- ناگفته های تاریخ تفکرات مدیریت
- بازاریابی و کسب و کار اسلامی
- مذاکره با دستان خالی
- روابط فرد و سازمان
کتاب هایی که دکتر ماکان آریا پارسا ترجمه کرده اند:
- بازاریابی گوریلی
- تویی که ذهن برنده ای
- رازهای بازاریابی قدرتمند
- آسایش در آرامش
- استوار
- فراتر از استراتژی
۱۱. در حوزه کسب و کار حرفهای چه سوابق و تجربیاتی دارید؟
- مدیر عامل و رئیس هیات مدیره مرکز توسعه و آموزش های مجازی پارس از آبان ۱۳۸۸ تا به امروز
- رئیس مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
- رئیس مؤسسه نشر دیجیتال پارسیان دانش پندار علم گستر
- مدیر کاریابی غیردولتی خارجی دادگران حق و عدالت
- مدیر عامل موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت
- رئیس آموزشگاه فنی حرفه ای آزاد پارس
- مدیر مرکز آموزش های مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی پارس پندار نهاد
- مدیر کاریابی غیردولتی (الکترونیکی) کارجویان پارسی نهاد
- مدیر دفتر کاریابی و مشاوره شغلی غیردولتی داخلی کاریابان پارسی نهاد مهر
- صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه «این هفته»
- دارای پروانه کسب دفتر مشاوره املاک از اتاق اصناف مرکز استان اصفهان
- دارای پروانه کسب خدمات نصب و راه اندازی نرم افزار از وزارت صنعت، معدن و تجارت
- رئیس انتشارات پارسیان دانش پندار
- مدیر مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی کارآفرینان پارسی نهاد
- دبیر سازمان مردم نهاد سفیران نشاط و تندرستی
- رئیس کنسرسیوم ارزیابی و اعتبارسنجی شرکت ها (کاوش)
- مشاور مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در حوزه فضای کسب و کار
- مشاور مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت در حوزه کارآفرینی اصناف و فضای مجازی کسب و کار
- عضو هیات امنا کانون کارآفرینی استان اصفهان
- عضو انجمن صنفی کاریابی های بین المللی استان اصفهان
- مجری طرح آموزش ده هزار دفتر ICT روستایی در زمینه گردشگری با همکاری وزارت ارتباطات، سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران
- مدیر آموزش و دبیر سمینار تخصصی تشریفات با حضور دکتر بیدارمغز
- رئیس کمیته اجرایی سمینار تخصصی مهندسی حرفه ای (با حضور نمایندگان مجلس، پروفسور دوامی و نایب رئیس خانه صنعت و معدن ایران، رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و…)
- مدیر اجرایی سمینار تخصصی ارگونومی با حضور صنعتگران و اساتید دانشگاه
- مدیر کمیته اجرایی سمینار تخصصی خوردگی صنعتی توسط مهندس زمانی، مکان: دانشگاه اصفهان
- ریاست چندین پنل تخصصی در دانشگاه های مختلف شهر اصفهان
- پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت در شرکت مهندسی پدیدآوران راهیاب
- مدیر مرکز شماره ۳ جهاد دانشگاهی اصفهان از آذر ۱۳۸۷ لغایت اردیبهشت ۱۳۸۸
- نائب رئیس، انجمن صنفی کارفرمائی کاریابیهای غیردولتی خارجی استان اصفهان
- عضو هیات مدیره کانون کارآفرینی استان اصفهان
- عضو کانون هنرمندان، نویسندگان و مترجمین کشور
۱۲. آیا با برندهای مطرح فعالیت و همکاری مشترک داشته اید؟
از افتخارات دوران کسب و کار حرفهای ام این است که با سازمان ها و شرکت های بزرگی در کشور، همکاری داشته ام. ارائه خدمات متنوع به برندهای مطرح و شناخته شده را در مسیر موفقیت بارها تجربه کرده ام.
۱۳. برخی از دوره های آموزشی و خدمات قابل ارائه توسط موسسهتان را نام ببرید.
در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، انواع آموزش های تخصصی در حوزه های زیر به صورت مجازی و حضوری ارائه می شوند:
- مدیریت کسب و کار
- شبکه و کامپیوتر
- جهانگردی و گردشگری
- زبان های خارجی
- حقوق و وکالت
خدمات قابل ارائه توسط موسسه:
- خدمات مهاجرتی و کاریابی بین المللی
۱۴. وضعیت کنونی کسب و کارتان چگونه است و چه تعداد کارمند در مجموعه شما فعال هستند؟
مجموعه کاری من تحت عنوان گروه بینالمللی پارس مشتمل بر برندهای فعالی در حوزه آموزش در زمینه های زیر است.
- کاریابی بین المللی
- مسکن
- انتشارات
- آموزشگاه فنی و حرفه ای
- موسسه آموزش عالی آزاد
در گروه بینالمللی پارس حدوداً پانصد کارمند مستقیماً در حال فعالیت هستند. برای حدود هزار نفر هم به طور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است. مفتخریم که توانسته ایم با به کارگیری نسل جوان و پویا و همکاری یکدیگر گامی مؤثر در رشد اقتصادی کشور برداریم.